Krótko i na temat ;)
Kilka ciekawych pozycji w TV w tym tygodniu:
TVP1, niedziela, godz. 0:05 - Lot nad kukułczym gniazdem
TVP Kultura, czwartek, godz. 23:15 - Dark water (japońskie)
TVP Kultura, czwartek, godz. 1:00 - Zagubiona autostrada
Zapowiada się również nieco ciekawych premier w te wakacje takich, jak Incepcja, czy Obywatel Kane.
A tak poza tym to dawać sfoje filmłeby :p Tutaj macie mój: http://www.filmweb.pl/user/DirtyGabi
Jako iż byłem bardzo nakręcony na ten tytuł, postanowiłem się wybrać dzisiaj do kina. Dużo szumu na temat tego tytułu w ostatnim czasie. Przez wielu fanów SF, uważany wydarzenie porównywalne do premiery Matrixa z 1999 roku. Nie chodzi tutaj o to, że w Incepcji doświadczymy jakiś nowych efektów specjalnych. Chodzi tutaj o zupełnie nowy pomysł na film, który chyba jak do tej pory nie mieliśmy okazji ujrzenia na dużym ekranie. Nie będę tutaj się rozpisywał odnośnie tematyki filmu, gdyż każdy może przeczytać o nim chociażby na IMBD, Stopklatce, czy Filmwebie. Co mnie przyciągnęło do tego tytułu? Nie da się ukryć, że zaintrygowała mnie ocena na IMDB i pozycja filmu, który jest obecnie na #3, w najlepszym zestawieniu kinematografii. Sam reżyser także miał tutaj nie mały udział (Christopher Nolan robi bardzo dobre produkcje i tym razem nie było inaczej). Sama koncepcja odnośnie tego, iż można zaprojektować sen, a następnie wprowadzić do niego grupę osób, wpłynąć na ich umysł, zaaplikować im dane myśli czy sugestie, może trochę przerażać, ale także zaintrygować.
Film zdecydowanie na bardzo duży plus, ale trzeba odnotować, że nie jest to pozycja dla każdego. Akcja filmu rozgrywana nieraz na wielu poziomach, skłania widza do dużej ilości przemyśleń i własnych wniosków. Dodatkowo muzyka skomponowana przez Hansa Zimmera, rewelacyjnie wkomponowuje się w akcję filmu, co stwarza dodatkowe napięcie podczas oczekiwania na dalszy los wydarzeń, czysta rewelacja. Trzeba jeszcze dodać do tego gwiazdorską obsadę (co nie zawsze kończy się dobrze dla produkcji) i już chyba wszystko jasne.
Podsumowując, mogę szczerze polecić Incepcję, gdyż jest to film, który w czasach romansów, horrorów i innych tego typu odsłon, przełamuje schematy i raczy nas czymś zupełnie nowym. Oby więcej takich produkcji. Jak dla mnie bomba.

Filmy
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Filmy
Dwa razy się zastanów, zanim poczęstujesz się miodem podanym na ostrym nożu.

-

Lakil - User

- Kasa: 5.00 4C Points
- Podziękował: 0 razy
- Otrzymałe podziękowanie: 0 razy
- Federacja: PWG, NOAH
- Wrestler: Kobashi, Danielsson
- Tag Team: LAX
- Diva: MsChif
- Gadu-Gadu: 0
- Punkty reputacji: 3

Tutaj macie mnie jak by co. http://www.filmweb.pl/user/windofgenesis
W sumie obczajam te filmy, co napisał Gabislaw, bo i tak nic lepszego w TV nie znajdę.
W sumie obczajam te filmy, co napisał Gabislaw, bo i tak nic lepszego w TV nie znajdę.

-

Genesis - User

- Kasa: 16.00 4C Points
- Podziękował: 0 razy
- Federacja: TNA
- Wrestler: Jeff Hardy
- Tag Team: Edge & Christian
- Diva: Kelly Kelly, Ashley
- Gadu-Gadu: 8043586
- Punkty reputacji: 5

Inception / Incepcja
Jako iż byłem bardzo nakręcony na ten tytuł, postanowiłem się wybrać dzisiaj do kina. Dużo szumu na temat tego tytułu w ostatnim czasie. Przez wielu fanów SF, uważany wydarzenie porównywalne do premiery Matrixa z 1999 roku. Nie chodzi tutaj o to, że w Incepcji doświadczymy jakiś nowych efektów specjalnych. Chodzi tutaj o zupełnie nowy pomysł na film, który chyba jak do tej pory nie mieliśmy okazji ujrzenia na dużym ekranie. Nie będę tutaj się rozpisywał odnośnie tematyki filmu, gdyż każdy może przeczytać o nim chociażby na IMBD, Stopklatce, czy Filmwebie. Co mnie przyciągnęło do tego tytułu? Nie da się ukryć, że zaintrygowała mnie ocena na IMDB i pozycja filmu, który jest obecnie na #3, w najlepszym zestawieniu kinematografii. Sam reżyser także miał tutaj nie mały udział (Christopher Nolan robi bardzo dobre produkcje i tym razem nie było inaczej). Sama koncepcja odnośnie tego, iż można zaprojektować sen, a następnie wprowadzić do niego grupę osób, wpłynąć na ich umysł, zaaplikować im dane myśli czy sugestie, może trochę przerażać, ale także zaintrygować.
Film zdecydowanie na bardzo duży plus, ale trzeba odnotować, że nie jest to pozycja dla każdego. Akcja filmu rozgrywana nieraz na wielu poziomach, skłania widza do dużej ilości przemyśleń i własnych wniosków. Dodatkowo muzyka skomponowana przez Hansa Zimmera, rewelacyjnie wkomponowuje się w akcję filmu, co stwarza dodatkowe napięcie podczas oczekiwania na dalszy los wydarzeń, czysta rewelacja. Trzeba jeszcze dodać do tego gwiazdorską obsadę (co nie zawsze kończy się dobrze dla produkcji) i już chyba wszystko jasne.
Podsumowując, mogę szczerze polecić Incepcję, gdyż jest to film, który w czasach romansów, horrorów i innych tego typu odsłon, przełamuje schematy i raczy nas czymś zupełnie nowym. Oby więcej takich produkcji. Jak dla mnie bomba.

WCW - R.I.P.
Wrestling Society X - R.I.P.
Asistencia Asesoría y Administración - He's Alive....
Wrestling Society X - R.I.P.
Asistencia Asesoría y Administración - He's Alive....

-

antyrusso - Global Mod

- Kasa: 418.00 4C Points
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymałe podziękowanie: 63 razy
- Federacja: WCW
- Wrestler: Vampiro
- Tag Team: Kronik
- Diva: Stacy Keibler
- Gadu-Gadu: 6091770
- Punkty reputacji: 80

-

Sebon - Test Mod

- Kasa: 131.00 4C Points
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymałe podziękowanie: 3 razy
- Wrestler: AJ Styles
- Tag Team: MCMG
- Diva: Angelina Love
- Gadu-Gadu: 0
- Punkty reputacji: 4

-

Eddy - Administrator

- Kasa: 847.00 4C Points
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymałe podziękowanie: 50 razy
- Federacja: WWF
- Wrestler: Chris Jericho
- Tag Team: F.I.S.T
- Diva: Sara Del Rey
- Gadu-Gadu: 12319266
- Punkty reputacji: 81

-

TJHicks - User

- Kasa: 17.00 4C Points
- Podziękował: 1 razy
- Wrestler: Undertaker
- Diva: Michelle McCool
- Gadu-Gadu: 9923794
- Punkty reputacji: 0

Cannibal Ferox (1981) - jeden z klasyków, jeżeli chodzi o akcenty kanibalizmu w filmach grozy. Nie był taki porąbany, jak jego protoplasta (Cannibal Holocaust), którego zakazano w kilkunastu krajach za mordowanie zwierząt na planie, jednak i tak dał radę, trzymał klimat i chciało się to oglądać. Fabuła prosta, ale nie aż tak banalna - trzy osoby : dwie kobiety i mężczyzna z Nowego Jorku udają się do Amazonki, aby zbadać tamtejsze plemiona w celu udowodnienia tego, że kanibalizm nie istnieje (jedna z bohaterek pisała pracę doktorską na ten temat). W między czasie pewien mężczyzna uciekając mafii przybywa również z NY i udaje się w głębiny dziczy w insteresach. Ich losy krzyżują się w trakcie wyprawy. Dość interesująco się to później rozwiązało. Na sceny gore również nie ma co narzekać - było wydłubanie komuś oka, odcięcie głowy, czy... ucięcie członka. oO Zwolennikiem tego typu zabiegów w filmach nie jestem (wolę, jak straszy fabuła, nie wiadra krwi), jednak w ten film się to świetnie wpasowało. Polecam dla osób, które mają ochotę na porządny horror. 7/10.

Trening czyni rzemieślnika, mistrzem trzeba się urodzić.
-

IIL - Phenomenal One

- Kasa: 920.00 4C Points
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymałe podziękowanie: 18 razy
- Wrestler: AJ Styles
- Tag Team: Steiner Brothers
- Diva: Velvet Sky
- Gadu-Gadu: 10016327
- Punkty reputacji: 25

• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5